Szép szakmánk, a kereskedelem és a vendéglátás alapjai évszázadok óta változatlanok. Ami folyamatosan fejlődik a gazdaság más ágazataihoz hasonlóan, a napi munka adminisztrálása. Már többnyire elektronikusan rendeljük meg az alapanyagokat, az árut, készítünk nyilvántartásokat, regisztráljuk vevőink, vendégeink költését, tartjuk a kapcsolatot az ellenőrző hatóságokkal. Vannak azonban olyan megfontolások, sőt jogszabályi előírások melyek napjainkig előírják vagy legalábbis lehetővé teszik a papír alapon való nyilvántartás kezelést, regisztrációt.
Különösen igaz ez a kisebb méretű, forgalmú vendéglátóhelyekre, kereskedelmi egységekre. Vásárlóink panaszait még valószínűleg sokáig az erre rendszeresített „panaszkönyv”-ben rögzítjük és továbbítjuk az illetékes szerveknek. Előfizetéses étkeztetésben használjuk az ebédjegyek változatait, vagy az étkezők nyilvántartását, használjuk a kötelező fagylaltkönyvet. A pincérek használják a hivatalosan szelvényes tömbnek nevezett „pincérkönyvet”, a csapos a „stand könyvet”, hivatalosan csapos elszámolást.
Egyszóval, még mindig elkerülhetetlen a jelen kategóriában található nyomtatványok használata. Kérj tőlünk tanácsot, rendelj és garantáltan napokon belül használhatod a szükséges papírokat!