IRODASZER WEBÁRUHÁZ
bf-pay Credit Cards

Homo ludens

“Az emberi kultúra a játékban, játékként kezdődik és bontakozik ki.” (Johan Huizinga)

A játék tehát nem szorul magyarázatra, jelenléte kezdettől fogva természetes adottság. A játék az emberiség életében az elsődleges kulturális tény. A kultúra “magasabb tartalmai”, az eszmék, ideológiák, mágikus kultuszok mind-mind származékos, a kultúra játszása közben utólag, az idők folyamán kialakult jelenségek.

Mit kap a gyermek karácsonykor? – Játékot.

Mit csinálunk ünnepen, szabadság idején legszívesebben? – Játszunk.

Ahogy a téli napok a fűtött szoba ezernyi játékára hívnak, a tavasz a játékos természet csodája. Játszanak a rügyező fák, a csicsergő madarak, az embert is megérinti a nyár illata, reményei, a vakáció közeledte. Jézus szavaiban: „Áldalak téged Atyám, mert elrejtetted ezeket… jöjjetek fáradtak… az én igám édes, az én terhem könnyű” (Mt 11,25–30) – mennyi játékosság, könnyedség van, mondhatnánk bújócska, fordulat, meglepetés, öröm! A játék valami hatalmas és szent dolog! (Pákozdi István)

Vagy mindenki ismeri József Attila örökbecsű sorát: „.. jó szóval oktasd, játszani is engedd, szép, komoly fiadat!"

Egész életünket végig kíséri a játék. Millió változatban, egyszerű és bonyolult, tréfás és véresen komoly, spontán és tervezetten oktató. Felsorolhatatlanul színes a választék, mely végig velünk van születésünktől halálunkig.

Ehhez adunk mi is ici-pici segítséget kínálatunkkal. Kukkants be, nézz körül és válassz kedvedre! Ha kérdésed, kételyed támad, hívj minket és szívesen adunk tanácsot is! Szóval, játékra fel!

Játékok

Rendezés: ABC ár szerint