IRODASZER WEBÁRUHÁZ
bf-pay Credit Cards

Belegondoltál már, hogy mennyire körülölel minket a papírvilág?

Reggelente kibotorkálunk az ágyból. Irány a fürdőszoba és máris kezünkbe akad a WC-papír. A konyhában a szétpancsolt teát, kávét feltöröljük egy kis papírtörlővel. A hűtő ajtaján elolvassuk anya cetlijét a napi bevásárlásról ás ez így megy egész nap.

Egy kis papírtörténelem: 

Az írásbeliség kialakulása magával hozta azt az igényt is, hogy az emberek maradandó anyagra rögzítsék gondolataikat. Az ókori Egyiptomban a papirusznád belsejét döngölték lappá — ebből lett a papirusz. A rómaiak állatbőröket csiszoltak vékonyra — ez volt a pergamen. Kínában először selyemre írtak, majd kidolgozták a növényi rostokból készült papír előállításának technikáját. Ennek fő alapanyaga a bambusznád lett. Az arabok ellesték a titkot, de őko-alapanyagnak rongyot használtak. Európába a mórok juttatták a papírgyártás tudományát. Nagymennyiségű papírra igazán csak a könyvnyomtatás megkezdése (1440) után lett szükség. A papír előállítása a XIX. század második felétől, a gőzgép feltalálása után vált ipari méretűvé. A legjobb nyersanyagnak végül a fa bizonyult. Napjainkban kimondottan a papírgyártás céljaira telepítenek puhafa (nyírfa, lucfenyő, erdei fenyő) erdőket. (forrás: humusz.hu) A papír történetéről bővebben itt olvashatsz.

Irodaszer webáruházunkban elképesztő választékban kapható a hétköznapok minden létező papíráruja. Nézz körül, válassz kedvedre, dobd át a rendelést és napokon belül már írhatsz, firkálhatsz bele, rá. Gyűrheted, tépheted, ragaszthatod, nyomtathatod és amit csak akarsz, mert az a papír már csak a Tiéd!!

Papíráruk

Rendezés: ABC ár szerint