IRODASZER WEBÁRUHÁZ
bf-pay Credit Cards
B.CMR Nemzetközi CMR fuvarlevél, 6 lapos, A4, álló - PÁTRIA

B.CMR Nemzetközi CMR fuvarlevél, 6 lapos, A4, álló - PÁTRIA

cikkszám cikkszám: IR-31238
Készlet: 59629 db (Korlátlanul rendelhető)
215Ft / garn.
(nettó: 169Ft)
- +
Termékleírás

Nemzetközi CMR fuvarlevél

Felhasználási terület: Nemzetközi áruszállítás, teherfuvarozás általános nyomtatványa.

  • 6 lapos önátírós (vegykezelt) garnitúra,
  •  A/4,
  • álló,
  • 70 g/m² papír,
  • felső rövidebb oldalán ragasztva,
  • fehér alapon fekete nyomat.

A CMR valójában egy árukísérő papír, ami ráadásul az egyik legfontosabb dokumentum, hiszen kitöltésével bizonyítható, hogy szerződés alapján történik az adott fuvar.

Kicsit színpadiasan mondva ez a szállított áru személyi igazolványa.

Az árukísérő a fuvarozási szerződés megkötése mellett igazolja a fuvarozás tartalmát is. Emellett átvételi elismervényként is szolgál akkor, amikor a címzetthez kerül a szállítmány.

A CMR adatai

A CMR meghatározza a szerződés tárgyát, valamint a feladó, a fuvarozó és a címzett kötelezettségeit is. Emellett megállapítja, hogy milyen esetben felelős afuvarozó, valamint hogy ő mikor mentesül a felelősség alól.

A benne lévő rovatok egy részét minden esetben, a többit csak adott szituációban kell kitölteni. A fuvarlevélben megadható a kiállítás helye és időpontja, a feladó és fuvarozó adatai, az áruátvétel és áru-kiszolgáltatás helye és ideje, az átvevő neve, az árudarabok adatai, a fuvarköltségek, a kísérő okmányok jegyzéke, a jármű rendszáma, valamint a fuvarozó fenntartásai.

A felek rávezethetik a CMR-re például az utánvét összegét, az átrakás tilalmát vagy a feladó által vállalt kötelezettséget.

A CMR ugyanakkor nem minden esetben rendelkezik bizonyító erővel, hiszen csak azt állapítja meg a dokumentum, hogy a fuvarozó átvette a feladótól az árut.

Katt ide!