IRODASZER WEBÁRUHÁZ
bf-pay Credit Cards
B.CMR/LEP CMR Fuvarlevél, leporelló, 240 x 12", 6 példányos, 350 garnitúra - PÁTRIA

B.CMR/LEP CMR Fuvarlevél, leporelló, 240 x 12", 6 példányos, 350 garnitúra - PÁTRIA

cikkszám cikkszám: IR-37587
Készlet: 57 db (Korlátlanul rendelhető)
46.061Ft / doboz
(nettó: 36.268Ft)
- +
Termékleírás

Nemzetközi CMR fuvarlevél

Felhasználási terület: Nemzetközi áruszállítás, teherfuvarozás általános nyomtatványa.

  • 6 lapos önátírós (vegykezelt) garnitúra,  A/4, álló,
  • 70 gr-os papír,
  • 240 x 12" (A/4) méretben
  • fehér alapon fekete nyomat,
  • Garnitúránként keresztben perforálva,
  • hosszanti oldalán a perforáció könnyen eltávolítható.

A CMR valójában egy árukísérő papír, ami ráadásul az egyik legfontosabb dokumentum, hiszen kitöltésével bizonyítható, hogy szerződés alapján történik az adott fuvar.

Kicsit színpadiasan mondva ez a szállított áru személyi igazolványa.

Az árukísérő a fuvarozási szerződés megkötése mellett igazolja a fuvarozás tartalmát is. Emellett átvételi elismervényként is szolgál akkor, amikor a címzetthez kerül a szállítmány.

A CMR adatai

A CMR meghatározza a szerződés tárgyát, valamint a feladó, a fuvarozó és a címzett kötelezettségeit is. Emellett megállapítja, hogy milyen esetben felelős afuvarozó, valamint hogy ő mikor mentesül a felelősség alól.

A benne lévő rovatok egy részét minden esetben, a többit csak adott szituációban kell kitölteni. A fuvarlevélben megadható a kiállítás helye és időpontja, a feladó és fuvarozó adatai, az áruátvétel és áru-kiszolgáltatás helye és ideje, az átvevő neve, az árudarabok adatai, a fuvarköltségek, a kísérő okmányok jegyzéke, a jármű rendszáma, valamint a fuvarozó fenntartásai.

A felek rávezethetik a CMR-re például az utánvét összegét, az átrakás tilalmát vagy a feladó által vállalt kötelezettséget.

A CMR ugyanakkor nem minden esetben rendelkezik bizonyító erővel, hiszen csak azt állapítja meg a dokumentum, hogy a fuvarozó átvette a feladótól az árut.